19.09.2006

Islams problem!!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Muslimer opfører sig som børn, og kan aldrig blive en værdig samtalepartner for paven.

  

Pave Benedict XVI har søndag,  atter været ude med en bekagelse vedr. sin omstridte tale om islam og sagde, at den var ment som en indbydelse til dialog med andre trosretninger.

 Ved sommerresidensen Castel Gadolofo nær Rom sagde paven følgende ved en fælles søndagsbøn, at han er chokeret over reaktionerne på talen om islam og vold.

 "Det var i realiteten et citat fra en middelalderlig tekst, som ikke på nogen måde udtrykker min personlige holdning. Jeg håber, at den virkelige betydning af min tale, som i sin heldhed var . og er en invitation til en ærlig og oprigtig dialog - med gensidig respekt"

 Det har dog ikke formildet de totalitære og intolerante muslimer ude i den store verden.

 Egyptens muslimske broderskab lod igår søndag i en erklæring forstå, at det ikke var en tilstrækkelig undskylding. Tusindvis af vrede muslimer i Egypten, Tyrkiet, Indonesien, Marrokko og i de palæstinensiske selvstyreområder har i weekenden demonstreret og krævet en personlig undskyldning. 

Søndag var der nye demonstrationer i Iran. I den hellige by Qom udtalte en højtstående præst, Ahmad Khatami, at den muslimske vrede vil fortsætte, indtil paven fortryder sine bemærkninger. 

Ifølge Ahmad Khatami, " Skal Paven falde på knæ foran muslimske gejstlige ledere og forstå Islam." 

Man kan just ikke sige, at den islamiske verden har ret meget respekt for den frie meningsudveksling. Men det kommer ikke overraskende. Det er Islams problem. 

Det samme mener den  østrigske avis Die Presse, der i en ledende artikler rammer helt præcis med følgende: 

Isalms problem:

 "Paven har fornærmet muslimer verden over ved at citere en byzantinsk middelalderkejser for, at Muhammed kun har bragt os noget `dårligt og umenneskeligt`

Selv om paven selv betegnede dette udsagn som `forbløffende skarpt´ og heller ikke tilsluttede sig det, var ophidselsen forprogrammeret. Unødvendigt, for de par ord var ikke krævet af forelæsningens egentlige emne. Det var nemlig, at paven forsvarer den idè, at det er Gud imod, at mennesket handler fornuftsstridigt, for eksempel ved at anvende vold i Guds navn (....) Benedicts forelæsning (...) rammer præcist islams problem. 

Men den viser også, hvordan paven altid har været vant til at føre dialog: Klar tale  må være, at problemerne går forud for elskværdighed. Det er ganske vist forudsætningen for en meningsfuld dialog. Men paven kan have overset, at intellektuel dialog er en sag for fagfolk."

  

Kilder: 24timer mandag den 18. september 2006.

 

          dato mandag den 18. september 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810