18.09.2006

Ikke noget Undskyld!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Paven har allerede vendt den anden kind til islam!!!

  

Det var ikke noget dårligt valg, da kardinal Josep Ratzinger fra Bayern  blev valgt til Pave i Rom. Pave Benedict XVI er en højintellektuel teolog, der har alle forudsætninger for at forvalte et af verdens vigtige embeder. Men i disse dage ser vi, at selv en analytisk begavelse som Josep Ratzinger må gøre ’knæfald’ for Islam, og de rasende og fornærmede muslimer.

 I Pakistan, har man den frækhed at sammenligne pave Benedict den 16. med Adolf Hitler og Mussolini, -blot fordi paven har citeret en kristen byzantisk  kejser fra 1300-tallet.

 Kejseren citeres for at sige:

”Vis mig, hvad Muhammed har bragt af nyt, og der vil du kun finde ondt og umenneskeligt såsom hans befaling om at udbrede den tro, han prædikede, ved sværdet.”

 Det skete på universitetet i Regensburg, som Josep Ratzinger selv opsøgte som studerende. Ved samme lejlighed  var paven også ude med kritik af protestanter og ikke-troende, der vil ”isolere fornuften ”til at handle om det empiriske, det erfaringsbaserede. 

Pave Benedict hævder, at kun hvis vi fastholder, at religion og fornuft er uadskillelige, kan vi have en sand dialog mellem forskellige religioner. 

Det er der jo nok en del på den europæiske venstrefløj der ikke er enig med paven i.

Men her i det sekulære Europa er der ingen trusler eller ukvemsord mod pave Benedict, her er ordet frit, -endnu !!

Situationen minder en del om den danske Muhammed-krise, her valgte ministeriet Fogh Rasmussen at håndhæve ytringsfriheden trods de mange trusler mod Danmark.

 Pave Benedict den 16. skulle ha´ valgt at stå fast på sin ret til intellektuelt at bruge det historiske citat, som han brugte. At undskylde overfor en fornærmet, totalitær , intolerant bevægelse som Islam, fører ikke til noget godt!!!

 

  

Kilde: B.T. lørdag den 16. september 2006.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810