14.09.2006

Europæiske holdninger.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Pessimismen har holdt sit indtog i europæisk presse!!!

  

bin Ladens næstkommanderende i al-Qaeda, egypteren al-Zawahiri har i denne tid travlt med at fremsende trusler imod enhver magt, der ikke er islamisk rettroende. Det gælder staten Israel, som skal udslettes,- og jøderne med. Alle soldater i Irak, Afghanistan og Libanon, som er udsendt for at skabe fred og demokrati.

 Kort sagt: Død over enhver der ikke vil godtage og affinde sig under det islamiske styre.

 Det er ren besked til den ikke-islamiske verden.

Det må vi så arbejde ud fra, og nøje vælge de forholdsregler der er nødvendige for at opretholde de frie samfund rundt om på kloden. Den debat er i gang i den internationale presse. Jeg skal her bringe udsnit af tre ledende artikler fra europæiske dagblade.

 Den 12. september skriver Corriere Della Sera, Milano følgende:

 Al-Qaeda ønsker ikke fred.

 " - Med kynisk brutalitet anskueliggør al-Zawahiri sin strategi: al-Qaeda er hverken interesseret i en løsning på det palæstinensiske folks kvide og lige så lidt i det libanesiske folks skæbne. Med al-Zawahiris varslede offensiv bliver det kun endnu klarere, hvor livsvigtig De Forenede Nationers indsats i Libanon er.

Alle politiske kræfter i Europa og Italien bør støtte denne afgørende fredsmission mod terrorismen.

  

Den 12. september skriver Nepszabadsag, Budapest følgende:

  Ungarske soldater i rigtig krig.

 " - Over 100 ungarske soldater drager nu i krig. Der er ikke andet ord for det - så kan vores regering kalde det nok så meget genopbyggelsesmission. For det projekt, der har været i gang i Afghanistan i fem år, er intet andet end en genopbyggelseskrig. Det bliver ikke let.

 Vi må i dette geografisk så fjerne land regne med angreb, sårede og soldater, der lider heltedøden. Hvad mere graverende er, at ikke blot vi, men ej heller de europæiske stormagter, er ude af stand til at sende flere soldater. Men hvad er alternativet ? Hvis vi ikke kan besejre den isalmistiske ekstremisme i Afghanistan, må vi regne med at støde på den desto oftere herhjemme i Europa."

  

Den 12. september skriver Der Tages Anzeiger Zürich følgende:

 Israels kvælertag løsnes ikke

 " - Kun få måneder ved magten tog det Hamas-regeringen at bringe det palæstinensiske selvstyre til afgrundens rand. For at redde, hvad reddes kan, har den bøjet sig for presset og er indgået i en national enhedskoalition med det Fatah, der fik så ringe tilslutning ved valget. Der er fra begge sider tale om et forsøg på atter at få adgang til de internationale hjælpepenge og lindre befolkningens katastrofale situation. Håbet er naturligvis også, at Israels kvælertag måtte løsnes.

 Dette må imidlertid betragtes som udelukket, så længe den tilfange israelske soldat, Gilad Shalit, endnu ikke er frigivet. Og så længe Hamas ikke umisforståeligt vil afsværge vold og anerkende Israel bag 1967-grænserne, vil intet ændre sig med denne koalition."

 

Kilde:Dagbladet Information torsdag den 14. september 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810