14.09.2006

Tysk slaphed!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

En polsk forfatter ser tingene krystalklart

  

Morgenavisen Jyllands-Postens Kulturweekend bringer den 8. september et interview af Anders Raahauge, med den polsk fødte forfatter Henryk Modest Broder, der er kommentator ved Spiegel og idag bosat i Köln. Han har netop udgivet bogen "Hurra, wir kapitulieren", i den forbindelse siger H.M.Broder følgende om situationen i Europa i og omkring Muhammed-krisen

 Henryk Modest Broder:

 " I begyndelsen fandt jeg -hvis du tilgiver - dette muslimske vandvidscirkus ganske morsomt. Alle de folk i protest mod et land, som de ikke vil kunne finde på landkortet.

Det blev ikke mindre bizart, da jeg så tegningerne. De var jo fuldkommen harmløse!

Men efterhånden gik den dybe alvor op for mig. Især holdt morskaben op, da jeg mærkede reaktionen fra de vestlige intellektuelle, også dem, der forholdt sig fornuftigt, da Rushdie blev ramt.

Nu kapitulerede de fuldkomment.

 Günter Grass anførte dengang en stor solidaritetskampagne for Rushdie og sagde alt det rigtige, men nu var han pludselig den værste. Han udtalte: "Det var en bevist provokation fra en højre-radikal dansk avis."

"Borgerlig" var ikke nok, Jyllands-Posten skal med et`være "højreradikal". Den skal rykkes hen i nærheden af Der Stürmer ( nazisternes partiblad).

 Reaktionen fra de intellektuelle var meget værre end det, araberne stod for.

Araberne kan trække på en bonuskonto: stærkt temperamentsfulde, lader sig nemt lokke ud i gaderne, de er oversexed and underfucked, de må finde sig en ventil et sted, det er forståeligt.

 Men de tyske intellektuelles reaktion: en eneste katastrofe. En kapitulation, før det første skud er faldet. Jeg måtte tænke på jeres Mogens Glistrup og hans telefonsvarer, der på russisk skulle sige "Vi overgiver os".

Nu har de europæiske intellektuelle taget ideen op uden at kende Glistrup. Nu kører denne telefonsvarer i Europa, blot på arabisk og farsi.

Christian Ströbele fra De Grønne har foreslået at erstatte en kristen helligdag med en muslimsk, Günter Grass har foreslået at omdanne en kirke i Kiel til moske, der fremsættes lutter underkastelseserklæringer.

Den tyske evangeliske kirke fejrer Muhammeds fødselsdag.

Samtidig taler man meget om islamofobi. Jeg ved ikke, hvor den skulle findes - der gives kun isolerede eksempler på diskrimination.

Den eneste islamofobi, der virkelig fylder noget, er den , som muslimer  nærer indbyrdes. Der findes mere islamofobi mellem shitter og sunnitter end mod muslimer i de kristne samfund."

  

Kilde:Morgenavisen Jyllands-Posten Kulturweekend interview af Anders Raahauge fredag den 8. september 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810