13.09.2006

USA og international terrorisme.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Bagklogskabens aviser vil belære os om især USA's fejltagelser. Trods dette er islam dødsensfarlig!!!

 

Den amerikanske præsident George W Bush har i forbindelse med fem-årsdagen for 11. september, klart givet udtryk for at Bush-administrationen fremover vælger at forfølge den internationale terrorisme hvorend den findes. Tilstedeværelsen af amerikanske tropper i Irak og Afghanistan, vil fortsat være en realitet. Det er der en del meninger om i den internationale presse.

 Jeg skal her bringe et udpluk:

 Den 11. september skriver Süddeutsce Zeitung München følgende:

 " - Den `krig mod terror`, som Bush erklærede og ikke kan afslutte, var USA`s alvorligste strategiske fejl og en retorisk dumhed af rang. For denne krig lader sig ikke føre, endsige vinde. Den polariserer kun og fremmer gensidig opbygning af fjende billeder. Ikke blot bragte den Amerikas korte imperiale øjeblik til ende, den  såede også terrorismens kim på virkelige slagmarker, hvor den fik optimale udfoldelsmuligheder.

 Amerika reducerede derved sig selv, satte sin moralske forrang over styr og kastrerede sin politiske indflydelse. Det er bin Ladens største succes, at Bush-regeringen ikke har erkendt eller revideret denne selvdestruktive mekanisme.

 Bush-regeringen tabte slaget om menneskers hjerter og sind. Skønt den var terroroffer, blev den nu set som gerningsmanden, fordi den bøjede og tilsidesatte retten, iscenesatte en krig og løj - fordi det kort sagt opgav alt det, som det gjaldt om at forsvare. For Bush står det tabte ikke til at redde. For den næste præsident forestår et historisk oprydningsarbejde."

 Den 11. september skriver La Stampa, Torino følgende:

 " - `Krigen mod terror` efter 11/9 har allerede varet længere end 1.Verdenskrig, og ingen sejr er i syne  -ja end ikke nogen indikation af, hvordan dette nedkæmpelsesprojekts afslutning kunne tænkes at tage sig ud.

 På femårsdagen må vi konstatere, at alt, hvad vi har udsigt til, er yderligere hastig vækst i etnisk-religiøse krige og flere terrorangreb i flere dele af verden."

 Den 10. september skriver USA Today, New York følgende:

 " - Den fejlslagne krig i Irak - der intet havde at gøre med 9/11 - har vist sig at være en forfærdelig fejltagelse. Lawrence Wrigt, forfatter til en ny bog om al-Qaeda, fortæller, at interne al-Qaeda dokumenter viser, at organisationen var fortvivlet og ude i torvene efter aktionen i Afghanistan. Men Irak gav al-Qaeda ny tro på livet. Den gav dem et sted, hvor ekstremister kunne tage hen og slås og understrege deres pointe om, at USA kun er ude på at angribe muslimer og besætte deres lande."

 Den 11. september skriver Le Figaro, Paris følgende:

 " - Attentaterne i Bali, Casablanca, Madrid og London ville have fundet sted, selv uden Bush´s fejlgreb.

Fjenden eksisterer. Og den store fejl er at have hjulpet ham og fremelsket ham, længe inden den aktuelle amerikanske præsident gjorde sin entre´på scenen. 

Under Den Kolde Krig og i den panarabiske nationalismes tid indlod Vestens store demokratier for at forsvare deres interesser sig med tvivlsomme regimer og guerillabevægelser. Bin Laden, Taleban, Nasrallah, islamismen alle disse er afkom af datidens store dominospil."

 

 

Kilde: Dagbladet Information. Mandag den 11. og Tirsdag den 12. september 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810