01.09.2006

Sven Ove Gade og nazisterne

Forfatter: Ole Hasselbalch

Svend Ove Gade drager slutninger, som måske ikke holder vand.

 

Sven Ove Gade, EkstraBladets tidligere chefredaktør, spinder i JyllandsPosten 27/7 en ende over historien om, at nogle ”nazisympatisører” har forsøgt at melde sig ind i Dansk Folkeparti for at bruge partiet som ”legeplads”, som han kalder det. Derved svigter partiets troværdighed, siger han.

Inden man nu sammen med ham helt overmandes af sin forargelse, er det værd at huske, at selv legitime indsigelser mod en indvandringspolitik, som samtlige store partier i dag med røde kinder har ladet bag sig, igennem mange år mødtes med hysteriske beskyldninger for ”nazisme” og ”højreekstremisme.

Ja, der organiseredes ligefrem en kampagne for med Dansk Sprognævns hjælp at få udvidet betydningen af ordet ”racisme”, så at det kom til at omfatte den slags indsigelser.

Det blad, Sven Ove Gade dengang havde ansvaret for, spillede en så fremtrædende rolle i forbindelsen, at hans ansvarshavende redaktør gentagne gange blev injuriedømt herfor i retten. Nærmere herom kan læses her på hjemmesiden.

Det mest iøjnefaldende resultat af kampagnen var, at der i dag næppe findes noget skolebarn, som er i stand til at redegøre fyldestgørende for, hvad racisme og nazisme faktisk er.

Hvordan kan man da undre sig over, at ubefæstede unge mennesker mister orienteringen og sætter lighedstegn mellem legitim modstand mod en forfejlet udlændingepolitik og racisme/nazisme? Når dette sker, kan det heller ikke undre, at de havner i organisationer, de skulle have holdt sig fra.

Det er glædeligt, hvis en sådan vildfaren kommer til fornuft og indser, at ønsket om en stram udlændingepolitik ikke er, hvad Sven Ove Gade & Co. har forsøgt at gøre det til, samt at legitime synspunkter bedst advokeres via et ansvarligt politisk parti.

Det er derfor meget lidt konstruktivt, at et sådant parti på grund af den forvirring, Sven Ove Gade selv har været med til at udvirke i den offentlige bevidsthed, tvinges til at afvise optagelsessøgende ubeset i anledning af, at de på et tidspunkt har forvildet sig over på den forkerte side af gærdet.

Det ville være mere fornuftigt, om Sven Ove Gade havde forlangt af partiet, at det prøvede først at finde ud af, om de pågældende overhovedet var bevidste om, hvad det var, de havde rodet sig ud i.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810