30.08.2006

Norge/Oslo august 2006.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

I Norge er man lige så handlingslammede som i Danmark, når det drejer sig om fremmedpolitik.

 

  

De seneste fem dage har jeg opholdt mig i den  norske hovedstad Oslo, hvor jeg er kommet jævnligt igennem de seneste 25. år. I den periode, er der sket meget store forandringer med byen.

De mange olie-milliarder har bygningsmæssigt ændret Oslo´s profil, - især når det gælder offentlige bygninger, men også store private tiltag har gjort sit. Men, det er ikke blot på det økonomiske område Norge har forandret sig. Det er også sket i befolkningssammmensætningen, her er det som i Danmark med næsten samme procentandel af mennesker fra den ikke vestlige verden.

 I Norge, er koncentrationen af fremmede særlig stærk i Oslo- området, med en meget stor andel af Pakistanere, det har sat sit stærkt negative islæt på hovedstaden:Af Oslo`s samlede befolkning, er der idag 22 procent med indvandrebaggrund.

 To dage før jeg kom til Oslo, var der skyderier imellem to pakistanske grupper "A og B-gjengen", det skete på det nyrenoverede Aker Brygge, hvor Oslo-genserne sætter pris på at sidde stille og roligt og nyde livet på de mange fortovs-restaurenter.

 Dagen efter, var der skud-drama med fire skud,  mod en restaurant i Oslo-centrum, hvis ejer er Højre-politiker Ghazafar Ali Khan. Dagen efter igen, blev et 28-årig mand skudt i brystet, men klarede den med livet i behold.

Mange politikere politiembedsmænd o.a har været ude for at forklare situationen. De har alle et bud på, hvad der bør gøres. Det har de haft mange gange.

Fra den 20. november 1988, og til den  20. august 2006, hvor Aker Brygge lagde plads til et pakistansk gagsteropgør, har der været - 32 - alvorlige skudepisoder i Oslo-området.

Det er den triste status over den forfejlede multietnisering i Norge. Hvis ikke norske politikere gør noget radikalt ved problemerne, vil den stærkt voksende pakistanske andel af Oslo´s indbyggere om få år styre byen med et skruppelløst gangstervælde. De vil til denne tid også ha´en pæn repræsentation i Oslo Bystyre.

 Som den store avis Aftenposten skrev i en leder den 23. august: 

" Det er både illevarslende og uakseptabelt når tillitsvalgte i politiet med krav på troverdighet hevder at polititjenestemenn lar være å gripe inn mot gjengkriminelle av frygt for egen sikkerhet, slik leder i Oslo Politiforening, Sigve Bolstad, påsto i Aftenposten i går.

 Politimester Anstein Gjengedal sier han er overrasket over Bolstads uttalelse. Og for drøye fem år siden sa Gjengedal at " politiet frygter ingenting. Vi skal håndtere det som kommer"

 

 Kilde: Aftenposten Oslo onsdag den 23. august 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810