28.08.2006

Dansk Industri: Opsvinget er slut

Forfatter: HV

De indvandrere, som Dansk Industri ønskede til landet, står udenfor arbejdsmarkedet

”Virksomhederne må sige nej tak til flere ordrer, da de ikke har medarbejdere nok til at producere produkterne”, hedder det i en ny rapport fra Dansk Industri

 

De forkerte indvandrere

 Situationen er paradoksal. For Danmark har flere hundrede tusinde arbejdsløse indvandrere af netop den type, som formanden for Dansk Industri, Hans Skov Christensen, igennem mange år har plæderet for, skulle til Danmark.

I den nye rapport fra Dansk Industri hedder det, at ”halvdelen af indvandrerne i Danmark fra mindre udviklede lande står helt udenfor arbejdsmarkedet.”

Hans Skov Christensen har tidligere benævnt kritikere af den førte indvandringspolitik ”svinehunde” og ”griseavlere”. Nu da de mange indvandrere, som Hans Skov Christensen ønskede sig til landet, er her, må vi konstatere, at de hverken kan eller vil stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Ikke blot bidrager de mange indvandrere ikke til samfundshusholdningen. De udgør tillige en enorm belastning af de offentlige budgetter, som gør det umuligt at gennemføre de skattesænkninger, som er nødvendige, hvis Danmark skal kunne klare sig i den internationale konkurrence.

Vi kan altså konstatere, at det er de forkerte indvandrere, Hans Skov Christensen og ligesindede politikere har skaffet til landet.

En anden erhvervsorganisation, HTSI, vil på tirsdag invitere arbejdsløse indvandrere til at besætte 500 konkrete ledige stillinger fordelt på 19 virksomheder. ”Det eneste de ledige skal gøre, er at møde op og tage for sig”, udtaler direktør for HTSI, Lars Krobæk. Han fortæller samtidig, at stillingerne har været opslået i længere tid, og at ”det her beviser, at systemet ikke virker”.

Spørgsmålet er imidlertid, om det er systemet, det er galt med, eller om problemet i virkeligheden består i, at det er de forkerte indvandrere, man har skaffet til landet.

 

De rigtige indvandrere

Der er masser af arbejdskraft til rådighed tæt på Danmark. For eksempel i Polen. De er europæere og kristne og har ingen problemer med at tilpasse sig tilværelsen i Danmark. De kræver hverken halalkød eller andre særlige hensyn. Til gengæld er de ikke så kulturberigende, som visse politikere kunne ønske sig det.

Nu er der imidlertid opstået det problem, at der ikke kan findes boliger til de indvandrere, som gerne vil tage fat, fordi boligerne i forvejen er fyldt op med indvandrere, som ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

”I hovedstadsområdet og Århus er det efterhånden umuligt at opstøve passende indkvartering til de hundredvis af østeuropæere, som i øjeblikket strømmer ind over grænsen”, hedder det i Erhvervs-Bladet 7. august. ”Det bremser blandt andet større byggeprojekter og distributionen af Politiken/JP’s nye gratisavis 24 timer.”

De potentielle boliger er i vidt omfang omdannet til ghettoer for folk, som ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Der er ingen politisk vilje til at bede de uarbejdsvillige om at rejse tilbage, hvor de kom fra.

Derfor er Danmarks økonomi nu i færd med at gå i stå.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

”Hvis vi havde 200.000 kinesere i stedet for 200.000 muslimer i Danmark, så tror jeg ikke, vi havde noget indvandrerproblem.”

Sven Burmester. Tidligere økonom i Verdensbanken. Medlem af Den Trilaterale Kommission, i Jyllandsposten 9/6 2006

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Kilder: DI Business 28/8 2006

            Erhvervs-Bladet 7/8 2006

            Jyllands-Posten 25/8 2006

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810