11.08.2006

Hvad vil man med begrebet race?

Forfatter: Poul Vinther Jensen.

Racismediskussionen i FN er en parodi.

 

 Den 9-10 august var Danmark til eksamen. Det skete i Geneve, hvor FN´s Racediskriminationskomite (CERD) eksamininerer en tilrejsende gruppe danske embedsmænd i, om Danmark overholder konventionen om afskaffelse af alle former for racediskrimination.

 Eksamen kommer kort tid efter, at ministeriet Fogh Rasmussen har kritiseret en kritisk rapport fra Europarådets racismeorgan (ECRI) for at være misvisende og fyldt med fejl.

Lederen af den danske delegation, chefen for Udenrigsministeriet`s  menneskerettighedsenhed, Kim Vinten, mener dog ikke, at Danmark har grund til at frygte eksaminationen. 

Man må stille det spørgsmål, hvad vil FN-embedsmændene med begrebet race, når det gælder Danmark.

Vi er en sekulær stat med en Forfatning, der stiller alle statsborgere lige. De udlændinge der befinder sig på dansk område, er under dansk retsbeskyttelse, så længe de opholder sig i landet. De skal naturligvis overholde dansk lov.

Dansk lov befatter sig ikke med begrebet race. Men det er ikke ensbetydende med, at udlændinge har samme rettigheder som statsborgere. Det gælder bl.a. retten til at tage arbejde.

 Hvis et sikkerhedsfirma med arbejde i en Lufthavn, undlader at antage en person med islamisk baggrund, har det naturligvis ikke noget med racediskrimination at gøre. Men derimod med sikkerhed at gøre.

 Virkelighedens verden er ikke altid så firkantet som konventionerne foreskriver.

 

 Kilde: Ritzau

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810