10.08.2006

Hvad skal Israel ellers gøre?

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Hizbollas krig er ikke kun mod Israel, men mod hele Vesten.

 

 Krigen imellem Hizbollah-bevægelsen i Libanon og Israel har nu varet en måned. Trods store militære anstrengelser fra israelsk side, fortsætter Hizbollah med at sende raketter ind over det nordlige Israel i meget stort antal hver eneste dag. Alligevel er der en stor del af europæerne, der er af den mening, at Israel overreagerer. Det er nemt at komme med den slags bemærkninger, når man sidder trygt og godt i det fredlige Europa.

 I Danmark, har fhv. udenrigsminister Mogens Lykketoft plæderet for israelsk tilbagholdenhed. Man må stille spørgsmålet hvad skal Israel ellers gøre for at sikre sin egen befolkning i det nordlige Israel?

 Det samme spørgsmål stiller den store tyske avis Die Zeit i en ledende artikel den 3.august. Her står der følgende:

 " Psykologisk har Israel allerede tabt denne krig. Vi vrider hænder, når hundredtusinder bliver myrdet i Dafur eller Rwanda, revser også ofte russerne for deres ugerninger i Tjetjenien, men vil ikke træde stormagten for nær.

 Demokratier godtager dog ingen krig, der føres af et af dem og har civile som hovedoffer. Eller gælder denne harme især Israel?

 En meningsmåling i Der Spiegel foretaget seks dage inde i krigen vækker til eftertanke. Næsten to tredjedele af tyskerne erklærede, at Israel ikke har ret til at reagere på det radikalislamiske Hizbollahs angreb.

 Næsten tre fjerdedele mente, at Israel måtte acceptere angreb på deres egne byer og afstå fra modangreb. Ser vi her det ubevidste ønske om, at jødestaten skal optræde som offer, der ingen ret har til selvforsvar?

Vi håber, at tallene lyver."

 

 

Kilde:Dagbladet Politiken. Lørdag den 5. august 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810