07.06.2004

Tag del i valget til Europa-Parlamentet den 13. juni!

- og gør din indflydelse gældende

Valgkampen op til det kommende Europa-Parlamentsvalg den 13. juni har ikke fyldt ret meget i de danske medier og endnu mindre i de danske vælgeres bevidsthed.

Det kan man ha’ mange meninger om, men fakta er, at valgdeltagelsen siden de første direkte valg i 1979 har været på ca. 50%, og der er ikke noget, der tyder på, at den bliver højere ved det forestående valg den 13 juni.

Det undrer mig.

For danske vælgere er jo særdeles aktive, når det gælder valg til folketing- og amts- og kommunalvalg.

Og de var ikke mindst aktive ved folkeafstemningerne om EU-forbeholdene.

Når det gælder EU-valget, er der mange, der har den opfattelse, at Europa-Parlamentet blot er et sted, hvor nogle hundrede mennesker mødes og taler om store planer for Europa.

Det gør de også.

Og de har magtinstrumenterne til at gennemføre deres ideer og planer. Europa-Parlamentet har f.eks. vetoret inden for 75 procent af al EU-lovgivning.

Hvis den nye traktat bliver vedtaget - og det bliver den, vil det styrke Europa-Parlamentets rolle betydeligt. Det vil få indflydelse på 40 nye områder ud over de 45 områder, det allerede har indflydelse på.

Der er altså tale om næsten en fordobling. De eneste områder Parlamentet ikke skal beskæftige sig med er udenrigspolitikken og dele af landbrugspolitikken samt skattepolitikken.

Hvad angår det udenrigspolitiske, vil Europa-Parlamentet alene ved sin eksistens få stor indflydelse i de kommende år.

Det har mere end rigeligt med økonomiske midler til at føre en udenrigspolitisk lobby -virksomhed, der kan måle sig med de nationale udenrigsministerier.

Dernæst er der stor prestige i at tale for Parlamentet, hvad enhver europæisk politiker eller minister er fuldt ud klar over.

Det er derfor uforståeligt, at danske medier ikke gør mere ud af EU-stoffet, end tilfældet er.

For virkeligheden er jo den, at de store og langsigtede beslutninger ikke tages i de nationale parlamenter, men i EU-regi

Det kan man være tilfreds eller utilfreds med, men det er virkelighed for 25 europæiske nationalstater med den kristne kulturarv som det bærende og afgørende fundament.

I den periode vi befinder os i, hvor islam banker på døren, og rabiate kredse i og omkring den islamiske kulturkreds truer alle kristne og kaster vrag på alle vore europæiske værdibegreber og traditioner, er det tid til selvbesindelse og forsvar for den del af verden, der er vores.

Vi har trods stor forskellighed i Europa et europæisk skæbnefællesskab, og vi har i Europa-Parlamentet demokratiet som fælles referenceramme.

Det burde være grund nok til at få danske vælgere til at møde op den 13. juni og stemme de 14 danske parlamentsmedlemmer ind med en høj valgdeltagelse.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.