24.07.2006

Fortsat væbnet kamp!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Danmark understøttede Israels oprettelse. Derfor må det være klart, hvor vi står i Mellemøst-krisen.

 

 Konflikten i Mellemøsten fortsætter for fuld styrke. Selvom der i øjeblikket er optræk til diplomatiske initiativer, vil konflikten fortsætte:

 Det skyldes, at Israels naboer aldrig har anerkendt oprettelsen af den Israelske stat. Siden juni-krigen i 1967, har der i princippet været krig. Israel´s besættelse af Libanon i 1982  er en af aktionerne, og som først ophørte i år 2000.  Resultatet af denne besættelse, var dannelsen af Hizbollah. I de forløbne 24 år, er Hizbollah-bevægelsen  vokset i styrke og indflydelse, - så meget, at såvel USA og Frankrig jævnligt har uofficielle diplomatiske møder med bevægelsens top-folk.

 Rent militært har Hizbollah på nogle områder mere slagkraft end staten Libanon. På det politiske plan ligeså.

Den 19 juni bringer Dagbladet Information et interview af Mikkel Fyhn Christensen med en af lederne i Hizbollah  Sheik Muhammed Kathawani fra Hizbollah´s Politbureau.

På et spørgsmål fra intervieweren der lyder som følger:

 Da Hizbollah blev dannet i 1982, var formålet udslettelse af staten Israel. Er det stadig Hizbollah´s mål?

 Sheik Muhammed KathawaniSelv hvis vores libanesiske jord bliver befriet, vil vi fastholde, at Israel er en ulovlig stat. Det gælder også, selv om alle arabiske lande anerkender Israel. Vi vil stå fast på, at Israel har forbrudt sig mod palæstinensisk territorium og det palæstinensiske folk, og du er nødt til at stille det svære spørgsmål, om der findes israelske civile. Kan man være civil, når man har valgt at bo på besat jord.”

 -         Kan man det?

 Det mener jeg ikke. I princippet findes der ikke israelske civile, men Hizbollah angriber kun israelske soldater. Hamas gør det anderledes, og nogle gange kommer de til at også at slå palæstinensere ihjel. Det er uheldigt, og derfor går vi kun efter soldater.

 Det er en sikker repræsentant fra Hizbollah der taler med Dagbladet Information.

 Kort tid efter interviewet, blev det skrevet ind i det libanesiske regeringsgrundlag, at Hizbollah var en modstandsbevægelse og ikke en milits. Afvæbning kunne derfor ikke komme på tale og Hizbollah fik to ministerposter i regeringen og har som bekendt stadig våben. Det er et krystalklart statsretsligt signal til Israel og den øvrige verden om, at Libanon og Hizbollah vil den væbnede kamp.

 

 Kilde. Dagbladet Information. Onsdag den 19. juli 2006.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810