20.07.2006

De multietniske betingelser.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Kan proportionssans lede til nye terrorangreb i London???

 

  

Den 7. juli, var det et år siden bomberne sprang i London´s undergrundsbane og en enkelt todækkerbus. 52 terrorofre var prisen. I det multietniske Storbritannien, hvor der ifølge de officielle tal befinder sig over 2000 terrormistænkte, er det realistisk at regne med nye aktioner. Netværket i de islamiske terror-kredse er fuldt intakt, derfor må Staten ha´store beføjelser, -hvis det skal være muligt at hamle op med de skruppelløse terrorister.

 Det har den britiske regering forsøgt ved at fremlægge et lovforslag, der skal give politiet tilladelse til at tilbageholde en mistænkt person 90 dage, uden at blive stillet for en dommer. Efter mit skøn et særdeles nødvendigt tiltag. Lovforslaget er blevet nedstemt i Underhuset.

 Det har Daily Mirror i London følgende kommentar til den 7. juli.

 " - Et år efter terrorbomberne slår politikerne plat på Londons katastrofedag i sikkerhedens navn. De tror åbenbart, at hvis bare de bliver ved med at repetere terrorisme-mantraet tilstrækkeligt længe, vil nationen til sidst overgive sig til deres stadig mere vidtgående beskæringer af vores personlige frihed.

 Lad os bevare vores proportionssans. I det år, der er gået, er 60 gange så mange briter blevet dræbt i trafikken og sådan har det været i årevis. Men selv om Underhuset stemte forslaget ned, har regeringen stadig ikke opgivet sin plan om at tillade 90 dages-tilbageholdelse af mistænkte, uden at disse stilles for en dommer. Ideen blev forkastet, fordi politiet ikke var i stand til at anføre overbevisende argumenter for visdommen i en tre måneder lang internering.

Tony Blair - og nu Gordon Brown - godtog bare politiets ønske ukritisk. Dette viser, at Storbritannien har taget ophold på en farlig glidebane hen imod en politistat. Dette er en besudlelse af de 52 terrorofre, der blev dræbt på denne morgen for et år siden."

 Til lederskribenten på Daily Mirror er der kun at sige: Hvad skal Londons mange millioner brugere af undergrundsbanen med et begreb som proportionssans. Det drejer sig om sikkerhed i dagligdagen. I London  og andre storbyer i Storbritannien, er risikoen for terror-anslag særdelles nærværende.

Sådan er betingelserne i de multietniske samfund.

 

 Kilde: Dagbladet Information/weekend 8.-9. juli 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810