17.07.2006

En hilsen til Matti Vanhanen.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Efterårets finske herremode: Vendekåber med skulderklapper i rensdyrskind.

 

 Med overtagelsen af EU`s formandskab dæmper Finland sin kritik af Danmark. Men samtidig fortsættes dialogen med de arabiske lande for at hindre en ny Muhammed-krise.

 

Finland vil som EU`s formandsland forsætte dialogen med de arabiske lande, for at hindre krisen om Muhammedtegningerne i at genopstå. Samtidig dæmper den finske statsminister Matti Vanhanen nu kritikken af den danske regering. M.Vanhanen udtaler bl.a. "Som repræsentant for EU`s formandskab vil jeg ikke kritisere noget medlemsland, særlig ikke i noget, der er sket."

 Stik imod hans forhåbninger blev tegningerne også gengivet i Finland, og 14. februar rykkede Vanhanen ud med en officiel undskyldning. Nu hævder han, at han ikke umiddelbart vil komme med en undskyldning, - selv hvis en eller flere europæere på et tidspunkt under det finske EU-formandskab skulle finde på at bringe tegningerne. Til vendekåben Matti Vanhanen, er der kun at sige:

Det er slet ikke et område EU skal beskæftige sig med. For Danmarks vedkommende har EU - absolut - intet - at skaffe, når det gælder ytringsfriheden. Her kan enhver sige, skrive eller tegne det man finder afgørende.

Husk det nu Matti Vanhanen.

  

Kilde: Ritzau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810