29.06.2006

Ny konflikt på Balkan.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Fordøm ikke Serbien. Her indså man den muslimske fare.

 

 EU, USA og det øvrige Vesten har travlt med at fordømme Serbien for dets handlinger under den seneste Balkan-krig. En af metoderne er, at holde Serbiens regering ude af det internationale og europæiske samarbejde. Det vil Vesten komme til at betale dyrt for.

 Et af de resultater der kom ud af NATO-landenes militære eventyr er, at muslimerne er blevet styrket såvel i Kosovo som Bosnien.

 Den gamle læresætning om, "at hvor der opstår tomrum, -går der magt ind."

Det er tilfældet med Bosnien.

Her står Saudi-Arabien klar med masser af olie-dollar, til genopbygning af de Bosniske moskeer.

Det gør man naturligvis ikke kun for at glæde de bosniske muslimer, med pengestrømmen følger der en bestemt islamisk fortolkning, - nemlig den salafistiske wahhabisme, en formørket og ultra-konservativ udgave af Islam.

 På konferencen Islamism and the European Security,Aarhus Universitet, for kort tid siden, advarede den bosniske journalist Esad Hecimovic, mod de langsigtede konsekvenser på den aktuelle udvikling. Esad Hecimovic udtalte bl.a:

 "Den traditionelle moderate og sekulære bosniske islam, er i disse år under pres fra de meget restriktive saudiarabiske salafister, som kom til landet under borgerkrigen som hellige krigere i den berygtede enhed nr. 5.689, eller Mujahedin, med ca. 1800 krigere. En enhed, der kom de trængte bosniske muslimer til undsætning.

 Europæiske muslimer er meget optaget af debatten om en euro-islam, men i Bosnien er det praktisk talt umuligt at gennemføre sådan en debat, fordi vi er midt i en proces, hvor den nationale traditionelle islam ændrer sig under indflydelse fra forskellige islamiske skoler, men mest fra den salafistiske wahhabisme fra Saudi-Arabien."

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten. Søndag den 25. juni 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810