23.06.2006

Fra trussels til frygt-kultur.

Europæisk strudsepolitik er dødsens farlig.

Undervisnings og kirkeminister Bertel Haarder er af den opfattelse, at vi ever i en trusselskultur. Situationen er efter Haarder´s mening blevet skærpet efter Muhammed-krisen.

For Bertel Haarder, er det noget helt kontant.

Han er ifølge Ekstra Bladet placeret  øverst på en såkaldt hadeliste, som talsmand for Det islamiske Trossamfund  Kasem Ahmad, angiveligt skulle have sendt ud.

Det har fået Haarder til at lægge bånd på sig selv.

Det er en trist, - men en forudsigelig udvikling, som Bertel Haarder selv har været med til at godkende.

Den Danske Forening har ved mange lejligheder skrevet og talt om det håbløse projekt, som integreringen af Islam og et verdsligt sekulært samfund som det danske er.

Det kan ikke lade sig gøre!!!

Hvis man fortsætter med at lade den islamiske befolkningsgruppe vokse,  - ja da kommer vi til at leve i mere end en trussels-kultur.  Da bliver det en frygt-kultur.

I Morgenavisen Jyllands-Posten`s Kultur-tillæg fredag den 16. juni, bringer Pernille Ammitzbøll et interview med den amerikanske terrorforsker Lorenzo Vidino.

Lorenzo Vidino er født i Milano, Italien i 1977. Han er udannet jurist i 2002. fra universitetet i Milano

I 2002, begyndte Vidino som terrorforsker på The Investigative Project. Washington DC.

Lorenzo Vidino har i år udsendt bogen ”al-Qaeda in Europa” i USA. Den udkommer på Gyldendal den 13. august 2006.

Til interviewet siger L. Vidino bl.a:

Europa betaler nu prisen for dets naivitet og nærsynethed, og de radikale, som man har budt velkommen gennem flere år vender sig nu mod Europa.

Fjenden, som har erklæret krig mod Vesten, gemmer sig i den civile befolkning og bærer ikke uniform. Og det er dette, der gør den så livsfarlig.

Lorenzo Vidino påpeger, at de seneste terrorangreb i europæiske lande har vist sig at være udført af unge med muslimsk baggrund, født og opvokset i Europa.

Hertil siger han:

Det er et særligt europæisk problem, at man har disse unge, som nærer denne afsky for Vesten. Det er er en form for modkultur, der udvikles med baggrund i en mærkelig  kombination af ting.

Man kan ikke kalde disse unge for terrorister eller jihadister. Det er de ikke, og de ved ofte ikke ret meget om islam.

Men der er tale om et ambivalent, kærlighed-hadforhold til det omgivende samfund.

L. Vidino hævder, at i dag er den radikale islam den cooleste modkultur blandt unge muslimer i Europa.

Hertil siger Vidino følgende:

Da de unges  forældre ankom til Europa, var den politiske, radikale islam slet ikke en global bevægelse.

Der fandtes ikke hele dette netværk og den måde at tænke på, som i dag er en udbredt modkultur blandt Europas muslimer.

Derfor vender mange af de unge tilbage til en muslimsk identitet, som er meget anderledes end  deres forældres muslimske identitet.

De unge tror, de går tilbage til rødderne af islam, men siden hverken de unge eller deres forældre ved specielt meget om islam, giver det radikale shaykher i Europa let spil.

Lorenzo Vidino, hævder at ”modkulturen”  især gør sig gældende for de helt unge muslimer, men også iblandt de lidt ældre, mere beviste islamister  i Europa.

Her er der blevet dannet en form for selvstændig og autonom islamisme og jihadisme, som er ubundet af den mellemøstlige tradition!!

Lorenzo Vidino`s konklusion er:

Der er mange forskellige grupper i dette felt, men i alle  grupper kan man se, at de bliver mere og mere europæiske. Deres mål og fokus er europæisk.

Af Hofstadgruppen fra Holland, der dræbte van Gogh, kan man se, at nok hadede de USA, jøder og alt det andet, som Zarqawi sagde, men alt i alt, så var deres mål hollandske, og deres kritik var rettet mod hollandske mediers omtale af immigranterne og den hollandske asylpolitik.

For disse unge behøver man ikke tage til Falluja i Irak for at udkæmpe krigen mellem isalm og Vesten.

Den kan kæmpes på gaden i Holland.”

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten`s kulturtillæg/Pernille Ammitzbøll fredag den 16. juni

2006.

Dagbladet Information tirsdag den 13. juni 2006.

Mosbjerg Folkefest 2021

Bestil bøger her - fra