23.06.2006

Hvad er alternativet?

Grunden til at det var nødvendigt at invadere Irak.

Lige siden Folketinget med et snævert flertal vedtog, at Danmark skulle være en del af den internationale styrke i Irak, har Venstre-fløjen, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre, tordnet imod den ikke FN-godkendte invasion.

Årerne er gået, Danmark har mistet 3 soldater, USA over 2.500, dertil over 18.000 sårede. Det er en høj pris, - især for USA, der samtidig bærer størsteparten af de enorme økonomiske omkostninger som tilstedværelsen i Irak medfører.

Om det lykkes at skabe sikre demokratiske tilstande i Irak, står i øjeblikket hen i det uvisse.

Men den irakiske diktator Saddam Hussein er fældet, og hans tyraniske regime er væk.

Det har ikke mindsket kritikken af den danske deltagelse, og slet ikke kritikken af USA og Bush-administrationen. Tværtimod.

Man må stille det spørgsmål til de partier, der er imod den danske deltagelse i Irak

Hvad var alternativet til at få fjernet en af Mellemøstens værste despoter med mange, mange tusinde mord på samvittigheden?

Et styre, der var en permanent sikkerhedsrisiko for Vesten, og den afgørende energiforsyning.

Dertil Iraks lemfældige omgang med internationale terrorister, som havde beskyttelse af Saddam Hussein!!!

For få dage siden var der en sejr i Irak.

Det var den dag terroristen Abu Musab al-Zarqawi blev likvideret, og verden slap af med en top-terrorist med store ambitioner.

I denne forbindelse skriver The Weekly Standard fra Washington den 15. juni følgende:

" Med Bush´s ord har USA´s militær udvirket, at verdens mest eftersøgte terrorist i Irak fik "sin retfærdige bekomst".

For civilliserede mennesker er det altid værd at fejre for, når ondskab lider nederlag.

Men det er også værd at betænke, at havde vi lyttet til dem, der ønsker os ud af Irak, ville Abu Musab al-Zarqawi have været i live i dag og triumferet.

Så hvad gør vi nu?

Drager vi de nødvendige militære og politiske fordele af denne sejr og forfølger fjenden aggressivt nu, da han er rystet og splittet ?

Eller ser vi heri et påskud for at trække os ud, som John Kerry og mange andre allerede taler for.

Gør vi det sidste, giver vi al-Zarqawi den sejr i døden, han ikke kunne opnå i live.

Zarqawi var en påmindelse om, hvorfor vi måtte kæmpe i Irak.

Ville verden være sikrere, hvis han havde kunne leve videre her, stod under Saddam´s beskyttelse og var i færd med at planlægge angreb rundt omkring i verden med masseødelæggelsesvåben?"

Svaret er let: USA, Storbritannien, Danmark og andre nationer, gør ret, ved at være tilstede i Irak. Modstanderne skylder at fortælle, hvad de vil stille i stedet.

Kilde: Dagbladet Information fredag den 16. juni 2006.

Mosbjerg Folkefest 2021

Bestil bøger her - fra