22.06.2006

Det nationale styrker Rigerne !!!

Selvfølgelig har også tyskere ret til at fejre, hvis de vinder i fodbold.

VM i fodbold er for millioner af europæere en meget vigtig begivenhed.

Her kan man frit og uhindret vise sin nationale loyalitet, - ved ganske enkelt at holde med det fodboldhold, der repræsenterer det land, man selv kommer fra. Her skal man ikke forklare sig med nogen argumentation:

Ja, tænk engang hvor enkelt det nationale er!!

I vor moderne internationale tid, hvor alt bliver sammenlagt i store enheder på tværs af alle grænser, er de nationale symboler blevet af stor værdi.

Det er det nationale, der styrker Rigerne, - og dermed det mellemfolkelige samarbejde!!!

I værtslandet for VM Tysland, er det ikke helt så enkelt at vise sin nationale begejstring, når det tyske fodboldhold vinder.

Skyggerne fra Det Tredje Rige rækker stadig ind over det "nye" stærke og stabile demokratiske Tysland.

Det er ikke rimeligt her 61 år efter Tysklands sammenbrud!!!

Herom skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung, følgende den 16. juni:

" - Nogle røster har fundet det udbrud af nationalstolthed, som vort landsholds sejr over Polen har givet anledning til, både upassende og bekymrende.

Tyskland ville jo heller ikke være Tyskland, hvis folkelig begejstring for sportspræstationer, der klæder sig i nationale symboler, ikke genoplivede gammel frygt blandt skeptikere.

Men offentlige pladser fulde af jublende mennesker og biler med hornet i bund er ikke tilstrækkelig grund til at falde tilbage til rituel selvmistro.

De mange tyske flag viser blot, at det tyske folk ikke længere skammer sig over sit land "

Kilde: Dagbladet Information/weekend, 17.18. juni 2006.

Mosbjerg Folkefest 2021

Bestil bøger her - fra