17.06.2006

Muslimer igen igen krænkede

Forfatter: O. Stenen

Crusaders become saints after Muslim complaints.

Lige så længe jeg kan huske tilbage i tiden, har jeg været medlem af den britiske sanger Cliff Richard´s  Fan Klub.

Nogle vil nok mene, at det er at gå over stregen, at være medlem af den slags – men Cliff and The Shadows har altså været hos mig, siden de startede op i min barndom. Fed musik!

Når man nu er involveret i en Fan Klub,  modtager man med jævne mellemrum medlemsblade, som man møjsommeligt kan studere.

Normalt er der tale hyggelig læsning, som ikke kan oprøre nogen.

MEN i Dymamite (international) no. 226 kan man læse overskriften: Crusaders become saints after Muslim complaints.

Crusaders er en kristen ungdomsorganisation med mere end 20.000 medlemmer og over 100 år på bagen – ”and championed by Cliff Richard.”

Nu skal organisationen altså skifte navn, fordi Crusaders virker stødende på muslimer. Navnet Crusaders er for tæt på de korsfarere, som ville generobre Det Hellige Land fra muslimerne. I det 13. århundrede.  MEN som Matt Summerfield, executive director udtaler: ”Our new identity is part of a recognition that we are now a 21st-century organisation and are not still stuck in the last century. Måske kunne man hertil svare, hvis man altså blev spurgt: ”Hvem er det, som forbliver i en tåget fortid?

Anyway, nu bliver Crusaders til Urban Saints – for ikke at støde muslimer.

Jeg prøvede at søge på ordet Crusaders på Google og på 0,09 sekund fremkom 9.750.000 søgeresultater – så der en rigtig mange, der skal overveje, om de ”støder” et eller andet.

Kilder: Dymamite (international) no. 226 June/july 2006, Google.

Mosbjerg Folkefest 2021

Bestil bøger her - fra