16.06.2006

Hvad med ytringsfriheden!!!

Den tages alvorligt i franske medier

Selvom Danmark var det land af alle, der under Muhammed-krisen fik den største mediiebevågenhed, og dermed også de fleste mishagsytringer og trusler, så er der idag ikke nogen der forfægter ytringsfriheden i forhold til islam særlig ivrigt.

Man ønsker de fleste steder ro om sagen.

Fhv. udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen går et skridt videre, og vil ha´fremmed-debatten under videnskabelig belysning, -idet Uffe Ellemann-Jensen påstår, at debatten er blevet hadsk og uforsonlig.

Det er muligt, men det er nødvendigt.

Når det gælder muslimske normer, som vil begrænse den knæsatte frihed, der hersker i Danmark, - ja da er det nødvendigt med en uforsonlig tone.

Muhammed-krisen, har ikke ændret noget som helst hvad dette angår.

Tværtimod!!!

Selvcensuren blomstrer.

I Maribo Revyen, på Betty Nansen Teatret, Skolebibliotekerne, på Københavns Universitet, på Nørreport Station`s reklametavler, sangerinden Signe Høirup Wille-Jørgensen sletter en cd-udgivelse med en dannebrogsfarvet burka.

Samtidig tilkendegiver undervisningsminister Bertel Haarder, at han også udøver begrænsninger  for sig selv.

Det vil sige selvcensur.

Men Arla har genvundet en stor del af sin markedsandel tilbage.

Ytringsfriheden, hvad med den!!!

I Frankrig står det bedre til. Her vil man ikke ha´en flok formørkede imamer til at begrænse fransk ytringsfrihed. Det har det satiriske franske ugemagasin  Charlie Hedbo besluttet sig for, ved at udgive et blasfemisærnummer på ikke mindre end 8o sider.

Forfatteren Caroline Fouerst, der sammen med bladets chef, Philippe Val, har taget initiativet til og planlagt særnummeret, er ikke i tvivl:

Til Dagbladet Politiken´s Aske Munck siger hun.

"Det var et nødvendigt skridt, ytringsfriheden er i dag mere truet, end den var før Muhammedkrisen."

I særnummeret, er der hug til alle religiøse kredse, der forsøger at begrænse ytringsfriheden. Den danske Muhammed-krise, får hele 12 sider.

Til Aske Munck, siger Caroline Fourest bl.a

"Vi vil lave et grundigt værk, fordi vi er blevet bombarderet med absurditeter, fordrejninger og manipulationer under hele karikaturkrisen.

Den kronologiske gennemgang er valgt, fordi den illustrerer en tiltagende international tendens til at begrænse ytringsfriheden.

En tendens, som Muhammed-krisen har forstærket, men som har været længe undervejs."

Ja, vi kender det fra EU, med Beathe Winkler`s "racisme-center" i Wien.

Det er en skamplet på det europæiske samarbejde, at der findes den slags totalitære institutationer i EU-samarbejdet.

Det advarer Caroline Fourest om. Som hun siger til Politiken."advarer hun især mod de religiøse kræfter inden for EU, der forsøger at gennemtrumfe begrænsninger i ytringsfriheden omkring religion.

Ligesom Den Islamiske Konferenceorganisation, ICO, forsøger at lægge pres på FN´s menneskerettighedsråd i Geneve for at få rådet til at indskrænke ytringsfriheden i mindretalsbeskyttelsens navn."

Ja, det er en farlig udvikling.

I Danmark er enhver kritik af muslimer og Islam  igennem mange år blevet udråbt som racisme. De religiøse fundmentalister bruger dette våben, for at lukke munden på kritikere.

Islamofobi, er for mig efterhånden noget positivt.

Lad os få sparket "helligheden" ud af "det hellige"

Kilder:Morgenavisen Jyllands-Posten søndag den 11. juni 2006.

Dagbladet Politiken/Aske Munck. fredag den 2. juni 2006.

Mosbjerg Folkefest 2021

Bestil bøger her - fra