15.06.2006

Enig med Jakarta Post.

Indonesiens kristne biskopper mere fordomsfri end de europæiske.

Den militante præst, Abu Bakar Bashir, forlod natten til onsdag sin fængselscelle i Jakarta som en fri mand

Bashir har dermed udstået den straf, han fik i forbindelse med terrorattentatet på Bali i 2002, som kostede 202 mennesker livet, herunder tre danskere.

Abu Bakar Bashir driver en privat  Koran-skole, og sagde ved sin løsladelse " nu

gælder det om at arbejde for, at sharia-loven bliver indført i hele Indonesien."

Bashir fik en heltemodtagelse af flere hundrede jublende tilhængere ved sin løsladelse.

Den 68-årige fundmentalistiske præst har ialt afsonet 26 måneder af sin straf, der oprindeligt lød på 30 måneder.

Efterretningstjenester verden over anser den stærkt antivestlige Bashir, for at være åndelig leder af gruppen Jemaah Islamiya, der sættes i forbindelse med al-Qaeda.

Det er nok ikke fra de kredse, Indonesien´s regering skal hente forståelse for en sekulær statsstyring i det relligiøst stærkt opdelte land.

Anderledes ser det ud hos det katolske Indonisien.

Den 28. maj skrev Jakarta Post følgende:

" -Den indonesiske biskopkonference har sat et forbilledligt eksempel ved ikke at ville forbyde indonesiske katolikker i at se den kontroversielle film Da Vinci-mysteriet.

I modsætning til reaktionerne fra kirkelige ledere i andre dele af verden har biskopperne udvist beundringsværdig moderation ved at tillade deres trosfæller at følge deres egen samvittighed.

Ved denne modige beslutning har biskopperne vist vejen for, hvordan andre religiøse ledere bør reagere på sådanne udfordringer. Det er barnagtigt at konkludere, at religiøs tro kan beskadiges af kontroversielle ytringer eller film.

Der vil blive  brug for større modenhed i fremtiden, når lignende kontroverser opstår."

Kilder: Ritzau.

Dagbladet Information. tirsdag den 30. maj 2006.

Mosbjerg Folkefest 2021

Bestil bøger her - fra