13.06.2006

Nationernes nødvendighed 3

"De udtryk, jeg vil understrege i dette afsnit er: "vort eget land", "fælles interesser", "naturlige eller historiske grænser" og "(vor) fælles lod".

Disse udtryk genlyder af den historiske loyalitet, som jeg vil forsvare i denne pamflet.

Kort fremstillet: Sagen  imod nationen er ikke blevet ordentlig rejst, og sagen for det transnationale alternativ er overhovedet ikke blevet rejst.

Jeg tror derfor, at vi står på randen af afgørelser, som kunne blive katastrofale for Europa og for verden, og at vi kun har nogle få år til at gøre status over vor arv og genoptage den.

Nu mere end nogensinde lyder disse linjer fra Goethes Faust sande for os:

"Was du ererbt von deinen Vätern hast, Erwirb es, um es zu besitzen"

Hvad du har arvet fra dine forfædre, erhverv det for at besidde det.Vi i Europas nationalstater er nødt til at generhverve den suverænitet, som tidligere generationer så møjsommeligt har udformet fra den kristne arv, imperiestyre og Romerretten.

Ved at erhverve den, vil vi besidde den, og ved at besidde den vil vi leve i fred inden for vore grænser."

Roger Scruton

Kilde: Nationernes nødvendighed.