04.06.2006

En hilsen til OSCE-ambassadøren!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Muslimsk smagsdommer vil afgive rapport om Danmark.

 

 Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE),  der har hovedkvarter i Wien, har netop haft sin ambassadør Ômür Orhun på et tre-dages besøg i Danmark. Opgaven for Ömür Orhun har været at vurdere, om muslimer er udsat for intolerance og diskrimination. Han regner med at aflevere sin rapport til OSCE´s formand sidst i juli.

 Ved et pressemøde den 31. maj i International pressecenter i København, sagde ambassadøren bl.a

 "Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten var en unødvendig provokation. Ytringsfriheden var ikke truet, men tegningerne stødte muslimer i Danmark og udlandet.

Det var en unødvendig og skadelig oplevelse. Ytringsfriheden trues ikke af nogen , men det er ligeså vigtigt med respekt for moralske værdier og hellige symboler . Nøgleordet er ansvarlig journalistik. Der er brug for en stærk følelse af ansvarlighed.

 Muslimer er i Danmark især ramt af den barske tone i den politiske debat og medierne. Nogle politikere har betegnet muslimer som "kræftceller i samfundet".

 Disse udtalelser er uacceptable. De brændemærker og marginaliserer muslimer. Alle har et ansvar for ikke at øge skillelinjen mellem muslimer og Vesten. det kræver tolerance og respekt for forskellighed. Dialog er nødvendigt ligesom initiativet `Civilisationernes Alliance`, som Danmark gerne vil støtte.

 Ömür Orhun sluttede med at citere FN´s generalsekretær Kofi Annans henstilling. Vi må befri os for intolerance. 

Ambassadøren er kommet vidt omkring på sit tre-dages besøg. Han har haft samtaler med udenrigsminister Per Stig Møller, og integrationsminister Rikke Hvilshøj, samt tre folketingsmedlemmer med indvandrebaggrund nemlig Hüseyin Arac (S), Naser Khader (R) og Kamal Qureshi (SF)

 Derudover har han mødt embedsmænd fra Udenrigs,  Justits-samt Undervisnings og Kirkeministeriet, Dansk Institut for Menneskerettigheder, Folketingest Ombudsmand, Rådet for Etniske Minoriteter, samt Københavns domprovst Anders Gadegaard.

  

Jeg ved ikke, hvad Ömür Orhun har fået at vide ved de forskellige instanser han har besøgt.

 Men hvis Ø.Orhun var kommet forbi Den Danske Forening, kunne vi fortælle ham, at Danmark, - ikke- er et Indvandringsland men en nationalstat for det danske folk.

 Her er det god skik, at ordet er frit, - også når det gælder religiøse symboler!!!

 Det er samtidig tilladt at lave en manifestation for seksuelle minoriteter i det offentlige rum, - det er de seneste år blevet begrænset flere gange af nogle formørkede muslimer.

 Vi ønsker heller ikke et samfund, hvor muslimske kredse eller andre dikterer, hvad der må siges eller skrives offentligt.

Der er Frimandsret i Danmark. Hvis nogen siger til mig, "Jeg vil ikke have, at du tegner profeten Muhammed". Ja, da må jeg som en fri dansker tegne Muhammed, - blot for at bevare min egen selvrespekt!!

 Til Ömür Orhun vil jeg sige: 

Når de skriver Deres rapport til OSCE, så husk at skrive, at der er en stor del af danskerne, der opfatter de tilstedværende muslimer i Danmark som gæster, der bør forlade landet igen,- efter Folkeretten´s bestemmelser!!!

 Vi har haft for mange dårlige erfaringer med repræsentanterne fra den islamiske kulturkreds. Det belaster den offentlige økonomi med adskellige milliarder kr hvert år. De deler landet op i ghetto-samfund. De ønsker ikke at være en del af Danmark.

De ønsker at danne en ´stat i staten`

 De tyngende udgifter går bl.a andet til driften af vore fængsler, hvor -  23 procent -  af de indsatte er fremmede, heraf rigtig mange muslimer. Husk også at skrive, at Danmark er et åbent og venligt samfund, der gerne modtager gæster , og søger samarbejde med andre lande.

 Vi handler gerne med den øvrige verden. Vi deltager i rigt mål, når det gælder støtte til de allerfattigste lande rundt om i den tredje verden.

Det gør vi med glæde. Vi er uden selvovervurdering en respektabel nation!!!

  

Kilde: Ritzau/Urban torsdag den 1. juni 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810