02.06.2006

Befriende opfattelse!!

Amerikansk tegner om Muhammed-tegningerne.

Det amerikanske magasin The New Yorker er bl.a kendt for sine satiriske tegninger og har siden 1997 haft tegneren Bob Mankoff som ”cartoon editor”.

I et interview i Weekendavisen siger Mankoff som en kommentar til debatten om selvcensur i forbindelse med Muhammed-tegninger følgende:

”Mange mener tilsyneladende, at humor er flødeskummet på toppen af vores mange andre goder, men det er forkert. Humor er noget grundlæggende, og vi kan lige så godt rive forfatningen midt over, hvis vi giver afkald på muligheden for at bruge humor til at kommentere menneskers fejl, mangler og galskab(…)

Humor er imidlertid et af de første steder, hvor der bliver sat ind med de krav om underkastelse, der nu fremsættes, camoufleret som krav om respekt. Derfor er det vigtigt, at vi sætter hælene i.”

Kilde: Kultur/weekend Morgenavisen Jyllands-Posten, fredag den 2. juni 2006

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.