29.05.2006

En opfordring!!!

Tyrkiet står for desperat historieforfalskning.

Alt imens EU har travlt med at marginalisere det vestlige Serbien, er der fremdeles venligere toner, når det gælder Tyrkiet.

Det burde være omvendt. EU og USA har ved det skændige angreb på Kosovo og Serbien pådraget sig et stort ansvar ved at bryde en suveræn stats legitime ret til at forsvare sine interesser.

Men det vil der en dag komme en regning på til det internationalistiske Vesten, der i nyere tid har hyldet det multietniske, -og nedtonet det nationale. Så meget, så man foretrækker et samarbejde med et muslimsk land som Tyrkiet, frem for en gammel europæisk/kristen nation som Serbien.

Men virkeligheden, den fornægter sig ikke.

Den 15. maj skrev International Herald Tribune i Paris følgende:

" - Tyrkiets selvdestruktive benægtelse af det armenske folkemord synes uden grænser. I denne uge har tyrkerne trukket sig ud af en NATO-øvelse, fordi Canada´s premierminister har anvendt termen ´folkemord´om massedrabene på armenerne i Tyrkiet før og efter Første Verdenskrig.

Forinden var Tyrkiets ambassadør i Frankrig kaldt hjem i protest mod et fransk lovforslag, der vil gøre det ulovligt at benægte samme folkemord.

Og før da blev forfatteren Orhan Pamuk sigtet for at fornærme `tyrkiskheden`ved at omtale folkemordet.

Den tyrkiske regering betragter al diskussion af tragedien som en alvorlig krænkelse af nationens ære og reagerer med hysteri.

Den tyrkiske position er ubegribelig. Hver episode af denne art sår kun ny tvivl om, hvorvidt Tyrkiet hører hjemme i Europa.

Fra Den Danske Forening, sender vi en venlig hilsen til den canadiske premierminister, og opfordrer samtidig statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller til at presse Tyrkiet til at indrømme, - og erkende det armenske folkemord.

Hvis ikke den tyrkiske regering er parat til dette, bør Danmark ikke støtte en udvidet samarbejdsaftale med EU og Tyrkiet.

Kilde: Dagbladet Information onsdag den 17. maj 2006.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.