29.05.2006

Tyrkiet i maj 2006.

Tyrkiet har problemer med at sekularisere tyrkerne.

Den tyrkiske regering hævder under EU-forhandlingerne, at Tyrkiet er et sekulært land.

Men det skal man tage med alle mulige forbehold. Det islamiske islæt præger dagligdagen, - også på det politiske plan.

Skudattentatet imod de fem dommere fortæller, at det tyrkiske samfund ikke er så sammensat, som man officielt ønsker det skal tage sig ud.

Den 18. maj skriver det store dagblad  Hürriyet fra Ankara følgende:

" - Med de skændige skudattentater mod fem dommere er Tyrkiets sekulære republik og justitsvæsen blevet udsat for et angreb af uhyggeligste slags.

Dette var Den Tyrkiske Republiks 11. september.

At ktitisere en dommers retsafgørelse skal naturligvis være muligt i ethvert sandt retssamfund. Men dette er ikke ensbetydende med, at enhver slags kritik er passende.

Avisen Vakits må pådrage sig et medansvar. I februar bragte den fotos af de fem dommere, der forbød skolelærerinder at bære muslimsk hovedtørklæde på gaden`. dermed udpegede den reelt de samme dommere som mål for aggression."

Kilde: Dagbladet Information fredag den 19. maj 2006.

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening