09.11.2003

Tvangsomvendelser af kristne i Egypten

Forfatter: HV

Tvangsomvendelser af kristne i Egypten

Tvangsomvendelser af kristne i Egypten
8 slægtninge til en koptisk kristen pige, den 19-årige Heba Samir Wahba, ligger for døden i Egypten, hvor de sultestrejker i protest mod bortførelsen af pigen.

Heba Samir Wahba forsvandt pludseligt d. 20. oktober. Hun blev sidst set ved El Minia Universitetet, hvor hun studerer. Da familien ikke hørte fra hende, henvendte den sig til politiet, som hævdede, at hun havde konverteret til islam – og at familien i øvrigt skulle blande sig udenom. Familien blev truet med arrestation, hvis den beklagede sig yderligere.

Familien indledte derpå en sultestrejke, som den agter at fortsætte, indtil den har været i kontakt med den bortførte pige. Efter familiemedlemmernes indlæggelse på hospital, fik repræsentanter for det statslige politi et møde i stand mellem familien og pigen. Mødet blev imidlertid pludseligt aflyst, uden at den skuffede familie fik nogen begrundelse.

Bortførelsen af Heba Samir Wahba er blot den seneste af talrige bortførelser, voldtægter og tvangsomvendelser af unge kristne kvinder i Egypten.

De kristne er forsvarsløse, idet myndighederne ikke blot nægter at hjælpe, men i de fleste tilfælde tvært imod samarbejder med kidnapperne.

Kopterne er Egyptens oprindelige befolkning. Som følge af talrige overgreb fra de muslimske arabere, som invaderede Egypten i årene efter 640, udgør de kristne koptere i dag et forsvindende mindretal.
Blandt kopternes højeste ønsker er at få sat en stopper for de mange bortførelser, voldtægter og tvangsomvendelser af deres unge kvinder.


Kilde: http://www.copts.net/index.asp


Danskere, som ønsker at støtte det forfulgte kristne mindretal i Egypten, opfordres til at protestere til:

Egyptens Ambassade
Kristianiagade 19
2100 København Ø

Tlf.: 35 43 70 70
Fax.: 35 25 32 62

Ambassadør Samira Ibrahim Ekdawi

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810