14.05.2017

Biedermann og brandstifterne

Forfatter:

Max Frisch havde fødselsdag 15. maj. Hans teaterstykke om "pæne" menneskers svigt har større relevans i dag end nogen sinde før.

"Helt genial er forfatternes brug af Max Frisch’s stykke Biedermann og brandstifterne, der handler om den pæne borgers møde med de destruktive kræfter i skikkelse af to mænd, der opsøger Biedermann i hans hjem. Mændene vil sætte ild til huset, og det kan Biedermann selvfølgelig ikke så godt lide, men han kan heller ikke overskue at tage opgøret med mændene. Så han lukker øjnene, luller sig ind i illusionen om, at brandstifterne i virkeligheden er nogle gode humanister, selv om han inderst inde udmærket ved, at de ved at sætte ild til hele hytten. Angsten får ham til at lukke øjnene, fortrænge virkeligheden og krybe for dem, der vil ødelægge ham og hans hjem."

Citat fra en artikel af Kathrine Winkel Holm på trykkefrihed.dk

Nyeste videoer

Følg med ...

Tilmeld dig vores nyhedsservice og følg med i udviklingen direkte i din indbakke.

Du kan framelde dig LIGE HER