17.02.2017

I dag for 417 år siden blev Giordano Bruno brændt på bålet

Forfatter: HV

Han krænkede religiøse følelser og ville ikke trække sine ord tilbage

I dag er det 417 år siden, at Giordano Bruno blev brændt levende på bålet på Campo de' Fiori i Rom. Hans brøde var, at han havde krænket magthavernes religiøse følelser ved at påstå, at det ikke er Solen, der kredser omkring Jorden, men derimod Jorden, der kredser omkring Solen. Ydermere påstod han, at Solen ikke er unik, men at den er en stjerne blandt himlens øvrige mylder af stjerner.
Han blev flere gange opfordret til at trække sine kætterske udtalelser tilbage og redde livet, men nægtede til det sidste at fornægte sandheden.
I dag bliver sandhedssøgende, der krænker "den offentlige mening", ikke brændt. De bliver dæmoniseret, udelukket fra det gode selskab og forsøgt afskediget fra deres stillinger.
Løgnen holdes i live af opportunister, som foretrækker det magelige liv med fast indkomst, frem for at udsætte sig for magthavernes vrede.
Sådan var det på Giordano Brunos tid, og sådan er det i dag.

Nyeste videoer

Følg med ...

Tilmeld dig vores nyhedsservice og følg med i udviklingen direkte i din indbakke.

Du kan framelde dig LIGE HER