06.03.2023

Skændigt knæfald for islams vold

Forfatter:

I Wakefield tabte en dreng en koran, hvorefter shariadomstolen gik i aktion

Jyllands-Posten skriver 5/3 på lederplads bl.a.:

"I Sverige som i West Yorkshire i England. I forrige uge aftalte nogle drenge på en skole i byen Wakefield, at taberen i et computerspil skulle tage en koran med i skole den følgende dag. Som sagt så gjort. I løbet af dagen blev bogen slået ud af hænderne på en dreng, der sad med den. Den endte på jorden, forsiden fik ridser, og en af de forreste sider blev krøllet en smule.

Her burde historien slutte: Bogen blev samlet op, børstet af, og livet kunne fortsætte. Men det vil være synd at sige, at det var tilfældet i Wakefield. For siden det kom frem, at bogen endte på jorden, har eleven, der er autist, modtaget dødstrusler, og politiet er blevet involveret, dog ikke for at efterforske truslerne, men for at undersøge, om der er tale om en hadforbrydelse. I alt blev flere end 30 elever afhørt, og fire er sendt midlertidigt hjem fra skole.

Den harmløse episode førte til en religiøs høring, som man uden overdrivelse kan kalde en art shariadomstol. Her sad et panel af alvorstunge religiøse ledere anført af en sortklædt imam, og ved siden af ham hændervridende myndighedspersoner, ikke mindst den lokale politikommissær, som havde forestået efterforskningen. Ind foran panelet kom drengens mor, der, selv om hun ikke er muslim, havde iført sig tørklæde. Hun tiggede og bønfaldt panelet om at skåne sin stakkels 14-årige søn.

Den alvorstunge imam forsikrede med vanlig sans for det passivt aggressive, at islam skam er fredens religion, der kun ønsker at leve i fred side om side med alle andre, men på den anden side understregede han, at det at skænde Koranen er uacceptabelt og altid vil få tunge konsekvenser. Seancen sluttede med en fælles muslimsk bøn, som myndighedspersonerne for en sikkerheds skyld også deltog i. Episoderne – både den svenske og den engelske – står som fortvivlende og forstemmende symboler på, hvad der sker, når det religiøse vanvid får lov at dominere i et sekulært samfund, der i eftergivenhed tror, at det gør det rigtige, men i virkeligheden kun svækker sit eget demokrati."

Sagen blev nævnt i Den Korte Avis 28/2. Læs her >>>

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810