Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
Annonce
Annonce
onsdag 26. februar 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Profil

Qvi desiderat pacem, praeparet bellum (Den, som ønsker fred, bør forberede sig på krig)

Baggrund:

Søren Espersen er uddannet journalist, født i Himmerland i 1953, og har siden 2005 været folketingsmand, valgt i Københavns Omegns Storkreds for Dansk Folkeparti.


Han er Folketingets 2. Næstformand, og sit partis udenrigspolitiske ordfører. Medlem af DFs Gruppebestyrelse og Hovedbestyrelse og sekretær for folketingsgruppen.

Andet:

Tildelt ”Raoul Wallenberg-Medaljen 2009”.

Ansvarshavende redaktør for Dansk Folkeblad 1997-2005.

Litterær produktion:
”Danmarks Fremtid – dit land, dit valg”, 2001 i samarbejde med Ulla Dahlerup og Anders Skjødt.

”Exit Nyrup”, 2002 – medforfatter (Henrik Qvortrup)

”Valdemar Rørdam – Nationalskjald og Landsforræder”, 2003.

”Israels Selvstændighedskrig – og de danske frivillige”, 2007.

Gift med Yvette Kim Fay Espersen, født i Chelsea, England.

Fem voksne børn: Ditte, Anders, Robin, Susie og Peter.

To børnebørn: Daniel og Mai.

Sted:

Website:

Besøg

Emneord:

Søren Espersen

Da 24 præster og én biskop blev vanvittige….

Dato: 17. februar, 2014

Emner:

 

 

Forleden skete der det i Haderslev Stift det mærkelige, at 24 præster og én biskop på én gang - som på tælling - blev vanvittige, og samtidig med piber og trommer brød Præsteløftet, som de i sin tid havde svoret. Men endnu mere mærkeligt var det, at stort set ingen i Folkekirken syntes, det var spor mærkeligt…..!

De gejsteliges kollektive vanvid blev synlig for offentligheden - og præsteløftet brudt - da biskop Marianne Christiansen og 24 præster i stiftet besluttede, at nu var det på tide at Haderslev fik en islamisk stor-moské - med kuppel og minaret og hele menageriet - og at det skulle Haderslev Kommune sørge for.

Det første spørgsmål, jeg stillede mig selv, da jeg hørte om den vanvittige biskop og hendes 24 vanvittige præster var: Hvorfor? Hvorfor i Himlens Navn beslutter kristne præster, at det er blevet deres lod at sørge for islams udbredelse i Danmark - fremfor slet og ret at gøre det rigtige for en kristen præst - nemlig at følge dåbsbefalingen om at “…gøre alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens, i Sønnens og i Helligåndens Navn”?

Det næste spørgmål, jeg stillede mig selv var: Hvordan kan en biskop og 24 præster i ét og samme stift på én gang aldeles glemme det løfte, som de højtideligt - og under éd - svor, før de kunne blive præster i Den Danske Folkekirke?

For det lader jo til, at de kollektivt, for krampagtigt at udstråle humanitet, har svedt ud, at de gav følgende løfte: “… at jeg vil bekæmpe sådanne Lærdomme, som strider mod Folkekirkens Trosbekendelse…”

Og jeg gentager - til gavn for de mere langsomt opfattende: “… at jeg vil bekæmpe sådanne lærdomme, som strider mod Folkekirkens Trosbekendelse.
Sådan har de altså svoret, denne biskop og hendes 24 følgagtige præster!

Og derfor kunne man med god ret have forventet, at folkekirkens hundredtusindvis af medlemmer ville have brudt ud i et frustrationens råb, da man erfarede, at Haderslev Stifts gejstelige med fuldt overlæg havde brudt deres præsteløfte - for i stedet at promovere islam. Men i stedet sad folkekirkens medlemmer bare og gloede….

Med venlig hilsen
Søren Espersen

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Ja det synes da bestemt osse. Men Aldi slår sig jo ikke sammen for at få en Netto i området. Hvis Netto mener der er er kundegrundlag eller de kan Læs mere
Tommy Nagel skriver
23.02.14 09:27
Kurt Rosenstrøm Indrømmet at det kan være mere end svært, men det er vi som kristne forpligtet på. Når man forstår i hvor høj grad vi som Læs mere
Kurt Rosenstrøm skriver
22.02.14 18:13
Tommy Nagel Man kan ikke elske siner fjender. Læs mere
Otto Adam Paladin skriver
22.02.14 13:13
Eksisterede der blot lidt rationale i det radikale kirkeministerium (rationale og radikale rimer, men stemmer ikke overens), så var den biskop Læs mere
Hanne da Silva skriver
22.02.14 10:01
Sorry Nagel! Glemte helt at I betonsocialister tager alting så bogstaveligt :-). Har man aldrig hørt om sarkasme og ironi? Nå nej de begreber er Læs mere

Arkiv

februar 2014  (4)

januar 2014  (3)

december 2013  (3)

november 2013  (5)

oktober 2013  (4)

september 2013  (4)

august 2013  (4)

juli 2013  (4)

juni 2013  (5)

maj 2013  (4)

april 2013  (1)

marts 2013  (5)